Author Topic: My WIP dashboard / cockpit  (Read 46819 times)

H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #15 on: June 04, 2013, 04:40:44 am »

Edit:

+12v (30) permanent power
+12v (R) position 1 (acc)
+12v (15) position 2 and 3 (run & start)

With this you can only run a cluster!
NEVER used as a key in the game unless the button box (without power).

I hope that you know  :)

Yes i know :D this is only for the cluster + obc.

I'm a electronic technician, and it's useful separate a power circuit from a control circuit, or else we will be throwing money to trash right? :D

Jadran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
    • Email
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #16 on: June 05, 2013, 04:49:32 pm »

Jadran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
    • Email
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #17 on: June 05, 2013, 06:51:27 pm »
Today I disassembled everything to clean dust so here's a real scheme of my connection


H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #18 on: June 10, 2013, 10:11:25 pm »
Jadran i had almost done and working before the post but thanks anyway for share the information. I'm still waiting for the pro-gauge to test everything.

Just need some work on the steering wheel support and pedals.

Greetings from Portugal.

H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #19 on: June 11, 2013, 02:22:28 pm »
The waiting is over. Cluster tested with pro-gauge.

Speed, RPM, Oil press and Oil temp works fine.

Fuel and water temp don't move the needle.

http://www.youtube.com/watch?v=JJdUCRNf-rc

Edit:

Speed, RPM and Oil Temp is working on rFactor. Later i post the video ;)
« Last Edit: June 14, 2013, 04:57:59 pm by H.Guedes »

Jadran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
    • Email
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #20 on: June 15, 2013, 12:04:39 pm »
Nice   ;D

Try connect pin 21 on white connector for fuel consumption

Wolfi M

  • Approved Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #21 on: June 15, 2013, 03:49:23 pm »
Hello

I hope thats right way to make work the temp gauges .....

Pin 16 on blue connector must be to +12V than my temp gauges will work !!! :-)

Connect only the input (pin 18) to Pro Gauge for temp gauge   8)

my temp gauge is now working correctly ! but i have no time to test with many Mods in rfactor also i can say my fav Mod is working !!

nice greets Wolfi

Jadran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
    • Email
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #22 on: June 15, 2013, 07:09:57 pm »
Look few post above  ;)
Pin 16 is connect to 12V but I did not yet ordered Pro Gauge (wait some money  ;D) so I can´t say for sure that everything will work as expected

Wolfi M

  • Approved Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #23 on: June 15, 2013, 07:23:58 pm »
ups sry i see :-)

Only the fuel gauge make problems :-( there will not work @ the moment  :'( but i will test

H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #24 on: June 16, 2013, 08:33:30 am »
my temp gauge is now working but i doubt it's working well. Can u tell me your config on SimDash (calibration of the gauge and the values to 0%, 25%, 50% and 100%)?

Because mine i preset the min value 40,00 Cº and max value 120,00 Cº and when the temperature get's 40 Cº the gauge keep climbing to the max and don't move anymore (up or down).

Or my gauge have some problema and don't work right.

(i test my pro-gauge and all outputs works nice and smooth)

Wolfi M

  • Approved Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #25 on: June 17, 2013, 04:52:14 pm »
Hello

i can write u the correct parameters next weekend my symprojekt is on a other place iam working (mo-Fr) :-)

but this parameter all under 20% that is right ......

I thing the 120 C are 10-15% and the other all smaler !

Nice greets

H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #26 on: June 18, 2013, 11:57:45 am »
Hello

i can write u the correct parameters next weekend my symprojekt is on a other place iam working (mo-Fr) :-)

but this parameter all under 20% that is right ......

I thing the 120 C are 10-15% and the other all smaler !

Nice greets

Thanks for the reply. I'm waiting for the parameters to test and see if work's right or my cluster have some kind of problem ;)

Jadran

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
    • Email
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #27 on: June 18, 2013, 01:25:29 pm »
It would not be the first time, the same thing happened to me when I started with the first gauge cluster, speed needle did not work and then I replaced for another gauge cluster...

Wolfi M

  • Approved Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #28 on: June 22, 2013, 10:39:09 pm »
hello


here my settings for watertemp

H.Guedes

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: My WIP dashboard / cockpit
« Reply #29 on: June 23, 2013, 04:30:59 am »
Thanks wolfi it was a big big help. my problem has the scale, and now is working perfect.

http://www.youtube.com/watch?v=O4noSBMaJoo

 

hit counter